Home · Aanvraag login

Login aanvragen

Het Elektronisch Nieuwsarchief is bedoeld voor strikt wetenschappelijk gebruik en mag niet voor commerciële of privé-doeleinden gebruikt worden. Het ENA-team heeft hiervoor duidelijke afspraken gemaakt met VRT en VTM. Als u geïnteresseerd bent in een login, dient u zich te registreren en is de toegang in tijd beperkt.

Voor onderzoekersStuur uw aanvraag naar ine.kuypers@uantwerpen.be
Voor studenten

FAQ

 • Kom ik in aanmerking als geregistreerd gebruiker?
  Alle onderzoekers en docenten van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, ongeacht faculteit, departement of richting komen in aanmerking. Bij de registratie is het noodzakelijk te vermelden voor welk onderzoek u het ENA wil gebruiken.

  Studenten die het ENA voor masterproeven of eindwerken willen gebruiken, kunnen ook een login aanvragen. Zij dienen een bewijs van hun promotor bij te sluiten (per e-mail of per brief).
  Als u om welke andere reden dan ook denkt in aanmerking te komen als gebruiker, kan u altijd een aanvraag indienen.
 • Hoe lang moet ik wachten op mijn login en paswoord?
  Onderzoekers en studenten ontvangen de login en paswoord op de werkdag na ontvangst van de volledige aanvraag. Indien er twijfel bestaat of iemand in aanmerking komt, kan het langer in beslag nemen. In dat geval wordt u daarvan op de hoogte gehouden.

 • Mag ik mijn login en paswoord doorgeven aan derden?
  Wij vragen u met vriendelijke aandrang om de login en paswoord niet door te geven aan derden. Indien wij merken dat een zekere login en paswoord om welke reden dan ook te verspreid geraakt, wordt deze onmiddellijk afgesloten. U zal in dat geval een nieuwe aanvraag moeten indienen.

 • Wat moet ik doen als mijn login niet meer werkt?
  • Klik hier voor aanpassingen in het webadres.
  • Het is mogelijk dat uw login is verlopen. U kunt een verlenging aanvragen.
  • Als er op hetzelfde moment meer dan vijf gebruikers geregistreerd zijn op de website, kan de website verstoord worden. Probeer later opnieuw.

 • Gebruiksvoorwaarden

  Om het strikt wetenschappelijk karakter van het ENA te vrijwaren, en overbelasting en technische moeilijkheden te vermijden, hebben we een aantal gebruiksvoorwaarden opgesteld.
  Meer...

  Ontwerp www.KPsoft.be   Lettergrootte: Normaal · Groot